Mentori și idei. Charlie Hedbo, un eveniment trist intrat în istorie, atacul asupra unei reviste de benzi desenate

Atentatul asupra redației Charlie Hedbo a marcat participanții din proiectul ”Mentori și idei”

”O sală generoasă de curs, elevi, un profesor, câteva desene pe tablă. Secvența 2, un elev desenează ceva pe o hârtie, se întrevede un desen încă neterminat. Secventa 3, o plansă cu mai multe casete desenate si se vede scris clar Proiect  Mentori si idei. Păstrează clipa” așa descrie un tânăr participant la întâlnirea din cadrul proiectului ”Mentori și idei” susținută de curatorul Mihai Plămădeală și artistul plastic Silviu Andrei.

Istoria văzută prin desen! Programul ”Mentori și idei” își propune să demonstreze faptul că unele dintre cele mai importante momente ale istoriei au fost păstrate în memoria colectivă, transmise de la o generație la alta prin arta grafică. Mari maeștri plastici au reușit să imortalizeze pe pânză, carton, sticlă, lemn evenimente istorice care poate  altfel s-ar fi pierdut în negura timpurilor.

Tinerii au fost captivați de poveștile legate de efortul și munca de realizare a unei expoziții, de măsurile de protecție care trebuie luate în vederea protejării lucrărilor de artă…

Citește articolul: Atentatul asupra redației Charlie Hedbo a marcat participanții din proiectul ”Mentori și idei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *