Despre noi

Asociația  “D’ale cetățeanului”  este o organizație apolitică, nonguvernamenală și nonprofit înființată în 2018 la inițiativa unor specialiști în domeniul media, promovării, producțiilor de tv și cinematografie, cercetării în domeniul istoriei.

Asociația  “D’ale cetățeanului”  este concepută ca un vector în descoperirea și promovarea elementelor naționale motivaționale pozitive, a substratului emoțional a tot ceea ce înconjoară cetățeanului român; a tot ceea ce identifică poporul român în general și a cetățeanului român, în particular.

Asociația are ca obiectiv susținerea bunului mers a societății românești, apropierea dintre oameni, încurajarea mesajului pozitiv pentru comunitate, sprijinirea acțiunilor de informare calitativă și din surse bine documentate prin organizarea de simpozioane științifice, emisiuni și întâlniri deschise dintre specialiști și publicul interesat.

Asociația culturală se implică în sprijinirea institutelor de cercetare în domeniul istoriei și arheologiei, cercetarea și abordarea din punct de vedere interdisciplinar a preistoriei și istoriei antice a României și întregii zone balcanice, descoperirea și promovarea reperelor de identitate națională, a elementelor de spiritualitate și continuitatea acestora până în zilele noastre sub forme de tradiții populare, datini, simboluri, mituri.

Realizarea de proiecte de promovare a românilor, a evenimentelor importante din prezentul și din istoria lor sub formă de congrese naționale și internaționale, emisiuni de televiziune, filme documentare, editări ori reeditări a unor opere fundamentale culturale care promovează pozitiv România profundă, colaborarea și unificarea interpretărilor institutelor de cercetare istorică, arheologică, etnografică, lingvistică la nivel internațional asupra evenimentelor de pe teritoriul românesc, acestea formează sfera de activitate a Asociației ’’D’ale cetățeanului’’.

Organizația este coordonată de regizorul și istoricul Leonardo Tonitza în calitate de Președinte și de domnul Virgil Munteanu, în calitate de Vicepreședinte.

 

Echipa Asociației  “D’ale cetățeanului”

Asociația  “D’ale cetățeanului”  se bazează pe experiența profesională a Președintelui și Vicepreședintelui acesteia.

Leonardo Tonitza – președinte, regizor de film și televiziune cu o experiență de 15 ani în strategii de promovare ale canalelor tv Antena1, Happy TV, producție de film documentar, copywrinter. A lucrat în coordonarea campaniilor media în acțiuni umanitare și comerciale.

–   Virgil Munteanu – vicepreședinte,  are o expertiză de peste 15 ani în marketing comercial, instituțional, politic și social. Este absolvent al Universității Politehnica București și al Academiei de Studii Economice. Din anul 1996, când a fost implicat în campania electorală,  a fost implicat în numeroase campanii de comunicare comerciale, instituționale și politice. Munteanu a câștigat experiență în managementul de proiect și managementul echipelor prin coordonarea unor echipe de aproximativ 100 de oameni.