Columna lui Traian, prima bandă desenată din lume. Istoria văzută prin desen! Programul ”Mentori și idei” descoperă eroi

Columna lui Traian, este văzută de unii experți,  ca prima bandă desenată care s-a menținut până în timpurile noastre. Împăratul se poate mândri cu faptul de a fi realizat la Roma prima bandă desenată din lume cu subiect istoric iar noi, românii, moştenitorii direcţi ai dacilor, ne putem la rândul nostru mândri că suntem, oarecum, protagonişti ai acesteia. Basorelieful prezintă scene de luptă din campaniile lui Traian împotriva dacilor din 101-102 (în partea de sus a columnei) și 105-106 (în partea de jos)”.

Poveștile celor mai importante evenimente care au marcat istoria romanilor vor putea fi înțelese mai ușor de către liceeni. ”Mentori și idei”, un proiect cultural inedit, își propune să dezvolte educația tinerilor privind exprimarea prin artă, intoducerea în arta contemporană, în conturarea unei educații vizuale și dezvoltarea cunoștințelor legate de istoria neamului. Vor fi realizate workshopuri, expoziții, dezbateri și ateliere în cadrul unor licee din București, Alba Iulia, Iași și Chișinău.

Citește articolul: Columna lui Traian, prima banda desenată din lume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *